Kamratföreningen Vänkrafts verksamhetsberättelse för år 2009

 

 

Föreningen har under föreningsåret haft 6 styrelsemöten, samt 1 medlemsmöte.

 

Vi har haft föreningsöppet nästan alla lördagar. Under våra öppettider har vi lagat mat, fikat, spelat spel och umgåtts.

 

Under årets gång har det kommit in nya medlemmar. De har haft lätt att komma in i gemenskapen och tillsammans med andra upplevt många galna påhitt och skratt.

Vi har haft ca 60 medlemmar och 10 stödmedlemmar.

 

Föreningen har gjort olika resor, bl.a. Göteborg Botaniska, Eds Marknad, Holmevattnet, Spikens Fiskeläger, Kinnekulle, Lidköping, grillkvällar, mm.

 

Föreningen har inrett ett samarbete med Oddevold. Där våra killar har spelat fotboll tillsammans med Grunden och vi har haft möjlighet att hyra deras bussar.

 

Vi är även medlemmar i Uddevallas Sportfiskeklubb och får tillgång till båtar, stuga och fiskemöjligheter. Våra medlemmar har möjlighet att åka upp dit privat.

 

Vi har under året ingått i psykiatrirådet, och tillsammans planerat och genomfört psykiatrins dag där Kamratföreningen Vänkraft stod som värdar tillsammans med personliga ombuden.

 

Föreningen har varit aktiv i debatterna om de nya sjukreglerna, deltagit i olika tidningar med insändare. Detta har skötts av två ledamöter som även har varit uppe i Stockholm och sagt sin mening om vad vi i föreningen ser hos våra medlemmar som far illa.

 

Vi har en välbesökt hemsida där vi informerar om vad som har hänt och vad som kommer att hända. På hemsidan finns galleri, kalender, årsmötesprotokoll och gästbok.

Föreningen har arbetat aktivt med marknadsföring, vi har arbetat för att få kontaktpersoner på olika av kommunens enheter. Deras uppgift har varit att informera om föreningen.

 

Vi har aktivt sökt fonder och bidrag till vår verksamhet och fått 3 ansökningar beviljade. Röda Korset, Lars Hiertas minnesfond och Pingstkyrkans biståndcenter.

 

Verksamhetsplan 2010

 

 

Föreningen ska bilda ett ungdomsutskott med planerade aktiviteter och resor för att vidga vår förening, så att ungdomar ska känna sig lockade till att delta.

 

Föreningen ska arbeta aktivt med att söka fonder och bidrag till vår verksamhet.

 

Vi ska jobba för att nå ut till människor som har behov att bryta sin isolering. Detta kommer även att bli en stadgeändring.

 

Styrelsen ska arbeta med att informera om föreningen till boendestöd, allmänpsykiatrin, goda män, vårdcentraler mm. Sträva efter att ha en kontaktperson på några av enheterna.

 

Föreningens styrelse kommer att fortsätta med att vara aktiva i psykiatriområdet och försöka att vid varje sammanträde bistå med åtminstone en representant.

 

Vi ska arbeta för att våra medlemmar aktivt ska hjälpa till under vår verksamhetstid efter bästa förmåga med exempelvis matlagning, städning mm.

 

Vi ska aktivt arbeta för att medlemmarna ska känna att de kan vara med och påverka i föreningen, våga framföra sina åsikter och vara med att planera aktiviteter.

 

Föreningens samarbete med Oddevold Grunden och Uddevalla Sportfiskeklubb kommer att fortsätta.

 

Under vår verksamhet har vi självkostnadspriser för att alla ska kunna delta.

 

Vi planerar att i samarbete med Boendestödet ha öppet i Hasselbackshuset med träffpunkt under stora högtider och röda dagar.

 

Vi planerar att genomföra en resa per månad till olika utflyktsmål. Allt efter våra medlemmars önskemål.

 

Styrelsen kommer att jobba vidare för att få tillgång till buss på lördagar.